Колаж Петел следи какво се случва след скандалите между Иван Гешев

...
Колаж Петел следи какво се случва след скандалите между Иван Гешев
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС ще заседава по казуса между Гешев и Сарафов

Колаж 

" Петел " следи какво се случва след свадите сред Иван Гешев и Борислав Сарафов.

Прокурорската колегия към ВСС се събира на редовно заседание в разгара на войната по върховете на прокуратурата, разразила се през последните дни.

Шестима членове на Прокурорската гилдия желаеха предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

Самият Гешев демонстративно скъса оставката си пред медиите, съобщи, че ще извърши мандата си и изиска премахване от служба на заместник-главния прокурор и шеф на Националното следствие Борислав Сарафов. Вчера Сарафов отговори с внасяне на сигнал в прокуратурата срещу Иван Гешев.

Директорът на Националното разследване твърди, че основният прокурор е записал собствен телефонен диалог с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев, който е и един от шестимата прокурори, поискали отстраняването на Гешев от поста, написа novini.bg.

Сарафов упреква основния прокурор и че е употребил за лични потребности служебната резиденция на прокуратурата в Боровец, както и че е оказал въздействие на наблюдаващия прокурор по делото, известно като " Барселонагейт. "

На собствен ред пък Гешев е внесъл в деловодството на Висш съдебен съвет предложение за дисциплинарно произвеждане срещу Борислав Сарафов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР